Отборът на Манчестър Юнайтед успя да се спаси с гол от засада за 2:2 срещу Уест Хем. Походът към титлата се оказа трънлив, след като в отложения двубой от 29-я кръг на Премиършип, „червените дяволи“ на два пъти се оказаха догонващи в резултата на „Ъптън парк“. В крайна сметка, Робин ван Перси донесе точката на своя тим, след като реализира от засада за 2:2.

В същото време разликата на „дяволите“ от Манчестър Сити бе намалена на 13 точки, след като „гражданите“ победиха с 1:0 Уигън.

Домакините от Уест Хем поведоха в резултата в 17-та минута на срещата с Юнайтед. След бърза контраатака през центъра, преминала в последствие и през лявото крило, Анди Керъл стреля с глава в наказателното поле, а Рикардо Ваш Те също с глава я насочи по-точно в мрежата за 1:0.

Радостта на домакините обаче трая само до 32-та минута, когато Манчестър Юнайтед стигна до изравнителното попадение. Шинджи Кагава стигна с топката буквално до аутлинията, върна към точката на дузпата, където непокритият Антонио Валенсия вкара за 1:1. Крилото реализира за първи път в Премиършип след близо година. За последно Валенсия се разписа при победата с 2:0 над Блекбърн.

В 54-та минута Колинс демонстрира самочувствие - с чудесна петичка подаде на Демел, а той от своя страна асистира на Мохамед Диаме, който с чудесен диагонален шут от ъгъла на наказателното поле отново изведе домакините напред за 2:1.

77-та минута Ван Перси прати топката в мрежата, след като първоначалният удар на Шинджи Кагава срещна гредата. При добавката холандският национал направи резултата 2:2, въпреки че бе в положение на засада.


szólj hozzá: West Ham vs Man Utd 2:2 GOALS HIGHLIGHTS

В друг отложен мач от 29-я кръг Манчестър Сити победи с минималното 1:0 Уигън у дома. Единственото попадение в срещата дойде през второто полувреме. Едва в 84-та минута играчите на Роберто Манчини успяха да измъкнат важните 3 точки. Карлос Тевес получи топката от Самир Насри, преодоля няколко защитници на Уигън, за да стреля неспасяемо за крайното 1:0.

След двете срещи, Манчестър Юнайтед остава убедителен лидер в подреждането с 81 точки, докато Манчестър Сити е втори с 68. Уест Хем е на 11-а позиция с 39 пункта. Уигън е в опасната зона – на 18-о място с едва 31 точки.


szólj hozzá: Carlos Tevez goal MC 1-0 W foogoals.com