Суеверията са много често срещани при спортистите и дори при професионалните спортисти. Поредното доказателство идва от Европейското първенство по лека атлетика в зала, което се проведе в края на миналата седмица в Глазгоу.

Спазвайки своите лични убеждения Джанмарко Тамбери не изневери на себе си за пореден път. Той спечели златен медал в сектора за висок скок, но обръснат наполовина.

Италианският състезател смята, че точно този външен вид му носи късмет по време на състезания. И засега изглежда е точно така.

Но защо точно половин брада и мустаци?

„Това е моята запазена марка… Обичам да съм на сцената и да забавлявам публиката”, сподели преди време Джанмарко Тамбери.

Любопитен детайл е, че по време на квалификациите на големите състезания атлетът е с цяла брада, но се бръсне наполовина в нощта преди финала.

Европейското първенство в зала далеч не е първото за Тамбери, на което предприема този ход. Според Eurosport, италианецът се бръсне наполовина от 2011 година насам.

На шампионата в Глазгоу Джанмарко Тамбери за първи път спечели европейската титла в зала с постижение от 232 сантиметра. Така той изравни най-доброто си постижение за сезона, с което оглавява ранглистата на континента. Тамбери прибави ново значимо злато в колекцията си след триумфите си на световния шампионат в зала в Портланд 2016 и европейското първенство на открито в Амстердам 2016.