Манчестър Юнайтед и Арсенал изнесоха истинско шоу на „Олд Трафорд”, като направиха 2:2 и дадоха на феновете си поводи както за позитивни, така и за негативни размисли. Със сигурност един миг от мача получи по-специално внимание – предизвиквайки еднаква доза хумор и отвращение – и това беше доста необичайното и крайно неспортсменско нарушение на Маруан Фелаини срещу Матео Гендузи.

То се случи в 87-ата минута, когато младият френски халф на Арсенал успя с хубав дрибъл да се измъкне покрай далеч по-опитния си противник и с това се превърна в сериозна заплаха за вратата на Юнайтед. Фелаини не се посвени да действа с всички средства, а в случая те включваха доста отчетливо хващане и дърпане за косата.

Куриозно, но случката се разви точно пред рефера Андре Маринър, но заради ъгъла, под който се оказа футболистите спрямо него, той явно незабеляза крайно неспортсменските действия на Фелаини. Те, разбира се, бързо се превърнаха хит в социалните мрежи, като най-често срещаните бъзици бяха свързани с това, че наскоро Фелаини се лиши от собствената си буйна афроприческа и сега си я „иска обратно”. Разбира се, не беше и малък броя на критичните мнения, които не видяха нищо смешно в действията на белгиеца, които бяха окачествени като насилствен акт.