Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри, че лагерът на тима в Мураяма, Япония, е бил изключително ползотворен. Преди Световното първенство през септември месец, отборът ще участва на два турнира от Чалъндж сериите – в Минск и Казан.

Ансамбълът беше избран за отбор на България за юни, а Весела Димитрова за треньор на месеца. Анкетата се провежда от Пресклуб България.

Весела Димитрова разкри, че вече се шият новите трика за ансамбъла за шампионата на планетата, но не пожела да разкрие повече подробности за тяхната визия.

„Представянето ни на Европейските игри беше добро, можем и по-добре, дано да го покажем на Световното първенство, имахме много ползотворен лагер в Япония. Публиката много ги харесва там, много бяха поласкани, че използваме японска музика за едно от съчетанията”, сподели Весела Димитрова.

Композицията с 5 точки е поставена през настоящия сезон по музика от анимационния японски филм „Наруто”.

„Направихме промени в съчетанието с пет топки, работим го, малко е тежичко, има добавени нови елементи. Престоят ни сега две Чалъндж купи в Минск и в Казан, след това Световното първенство. Работим много сериозно. Мисля, че момичетата израстват с всяка една тренировка и са наясно какво трябва да направят. Новите трика вече са почти готови, ще ги видите на Световното първенство. Ще бъдат красиви. Това е, което мога да кажа”, коментира наставникът.

Закачка с намигване между треньор и гимнастичка на ансамбъла

„Сигурна съм, че на Световното първенство всичко ще е наред от гледна точка на съдийството, само се надявам момичетата да играят без грешка. Конкуренцията е меко казано жестока, само три отбора имаме квоти за Олимпиадата – ние, Русия и Италия. Всички останали ще се борят за квоти и затова битката на шампионата в Баку ще е много тежка”, добави още Весела Димитрова.

На въпрос за формата на момичетата, капитанът Симона Дякова коментира: „Колкото до храненето, ние имаме специален кетъринг, всички сме доста суетни, сами контролираме килограмите си, гледаме да изглеждаме добре на килима. Имаме специален диетолог, който определя менюто. Д-р Мариела Сиракова изготвя менюто.”