Председателят на БОК Стефка Костадинова посети днес селото на спортистите на Европейските игри в Минск. Само няколко часа след като се прибра от Лозана, където бе за откриването на новия дом на МОК, 
президентът на БОК се срещна с българските състезатели и треньори за да благодари на призьорите и да окуражи нашите представители през следващите дни.

„Искам да благодаря на всички медалисти, които само за два дни спечелиха 9 отличия, специални поздравления за шампионката Мария Оряшкова, за златните ни момичета от художествената гимнастика, за всички останали, които ни направиха горди на Европейските игри в Минск. Благодаря и поклон пред вашите треньори за работата, която са свършили, на президентите на федерациите за това, че осигуряват условия и средства, на екипа на БОК и колегите. Да поздравим сред нас една легенда – Мария Гроздева, който спечели квота за седмата си олимпиада… Благодарности към държавата в лицето на Бойко Борисов, един от най-спортните премиери, който ви изпраща специални поздрави и благодари за успехите. Тук, в Минск няма случайни неща. Всички стартирате от една линия и всеки може да стигне до успеха. Желая ви да сте здрави, да носите националните екипи с гордост и самочувствие и още много радостни дни в Минск,“ каза Костадинова, след което разказа за изящната церемония, с която вчера в Лозана олимпийското семейство откри новия си дом.

„Вчера бях в МОК и не можах да чуя българския химн в Минск, но се надявам това да се случи отново в идните дни, така да бъде и на олимпиадата в Токио следващото лято,“ допълни президентът на БОК.

На срещата в селото на спортистите присъстваха още посланикът на България в Беларус Георги Василев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, президентът на БФ джудо Румен Стоилов и др.

„Благодаря ви, че сте успели да се класирате сред тези елитни спортисти тук на Европейските игри. Вие връщате достойнството на България. Благодаря и на БОК, за отличната организация по време на Европейските игри,“ каза посланик Василев, който имаше щастието в първите дни от встъпването си в длъжност да преживее големите български успехи в спорта тези дни в Беларус.

Стефка Костадинова поздрави и разговаря лично с всеки един от нашите спортисти и треньори, след което последваха общи снимки и селфита. Сред най-търсените за фотоси бяха красивите гимнастички, нежните им тела просто се огъваха под тежестта на многото масивни медали на гърдите. 

Срещата завърши с пожелание да има нови поводи за българска радост в Минск през следващите дни до края на Европейските игри.