Централният защитник и английски национал Хари Магуайър вече може да се счита за собственост на Манчестър Юнайтед. Според ексклузивна разработка на британския ежедневник „Телеграф” манчестърци ще превърнат бранителя в най-скъпия на своята позиция в цялата история.

Журналистите Сам Уолъс и Джон Пърси твърдят, че Лестър Сити ще получи 85 милиона паунда за 26-годишния играч. Така ще бъде подобрен рекорда за най-скъп защитник, който в момента се държи от Върджил ван Дайк. През януари миналата година Ливърпул брои 75 милиона паунда за звездата на Саутхемптън.

Екипът на „Телграф” твърди, че клубовете вече са постигнали съгласие за метода на плащане, като Юнайтед е приел условието на колегите си от Лестър да им плати сумата предварително. Много е вероятно по сделката да бъдат включени и бонуси в зависимост от представянето

В петък вечер Лестър има планувана контрола срещу участника в Шампионска лига Аталанта (21,30 часа българско време), като Магуайър не попадна в групата за мача на „Кинг Пауър Стейдиъм”. Това беше първият многозначителен сигнал за новите развития при преговорите, които продължават вече няколко месеца.