Манчестър Юнайтед е на прага да направи история, плащайки 80 милиона британски лири за бранителя Хари Магуайър на Лестър Сити. Така английският защитник ще стане най-скъпият футболист на поста си в света, а желанието на „червените дяволи” е да закупят и плеймейкърът на Спортинг Лисабон Бруно Фернандеш.

Многомилионната сделка за англичанина обаче ще направи така, че Юнайтед няма да може да задели повече от 33,5 млн. лири за португалеца, което е далеч-далеч под исканите от „лисабонските лъвове” пари.

Британският вестник Mirror пише в днешния си брой, че клубът от „Олд Трафорд” няма да може да заплати повече от тази сума, тъй като вече даде 50 милиона за Аарън Уан-Бисака и 15 милиона лири за Даниел Джеймс. Сумарно, ако се официализира трансфера на Магуайър, то „червените дяволи” ще заплатят 150 милиона лири за трима нови играчи, като така няма да останат средства за още играчи. Такива може да има, само ако Юнайтед се раздели със свои футболисти.

Представителите на Фернандеш, както и от Спортинг, не искат да се заплати сума по-малка от 60 милиона паунда, което е почти двойно повече от това, което Юнайтед може да предложи.