Звездата на Рен Едуардо Камавинга може да е само на 17 години, но вече е сравняван с големи имена от света на футбола. Младокът играе като полузащитник и според експерти той е смесица от „Каземиро и Канте…, но с пихсиката на Погба“.

Той има договор с Рен до 2021 година, а Реал Мадрид следи изкъсо изявите младия французин. Въпреки възрастта си, той е играл 36 мача за Рен през този сезон и вече дебютира за младежкия тим на Франция.

Според „AS“ мениджърът на Реал Мадрид – Зинадин Зидан иска да подсили тима именно с Камавинга, ако Пол Погба не се присъедини към  мадридчани през лятото. Полузащитникът на Манчестър Юнайтед остава основната му цел за средата на терена. Зидан счита Погба за вида играч, около когото можеш да изградиш нов проект. Очевидно е, че халфът на Рен все още не е такъв, предвид възрастта му. Но Зидан вижда Камавинга като резервен вариант, ако Погба е твърде скъп. Френският мениджър знае много добре ще да има важна фигура от типа на Макалеле в Реал Мадрид. Също така Зидан има добро око за младите таланти.

Смята се, че от Рен са поставили цена на младата си звезда от 50 милиона евро. Засега Реал Мадрид няма да наддава за него, но една дума от Зидан може да е достатъчна, за да даде предимство на Реал Мадрид при бъдещи преговори.