Защитникът на Севиля Жул Кунде не се е отказал от идеята да осъществи трансфер в някой от европейските грандове. Французинът беше много близо до преминаване в Челси през лятото, но в последния момент сделката пропадна. Сега самият футболист е инструктирал агента си да потърси контакт с Манчестър Юнайтед, твърди "El Nacional".

Интерес към Кунде има и от Реал Мадрид. Самият футболист обаче предпочита да поеме в посока „Олд Трафорд“. Той не вярва, че наставникът Карло Анчелоти ще му дава достатъчно игрови минути, ако приеме предложението на „Лос бланкос“. В същото време французинът е убеден, че може да бъде твърд титуляр в състава на „червените дяволи“.

Манчестър Юнайтед продължава да изпитва сериозни трудности в защита, въпреки че през лятото се подсили с Рафаел Варан. Преди това от клуба имаха интерес и към Кунде и няма да бъде изненада, ако го възобновят през лятото. Проблем обаче може да се откаже цената от 90 милиона евро, която са поставили от Севиля за 22-годишния бранител.

От началото на сезона Кунде е записал 8 мача за Севиля и продължава да показва доста добра форма. Той вече проби и в националния отбор на Франция, като има 5 мача за „петлите“ и бе част от тима, който спечели титлата в Лигата на нациите преди седмица.