Манчестър Юнайтед вече има готова оферта на стойност 26 милиона паунда за голямата звезда на Бордо Малком. Според „Сънди Таймс” англичаните ще настояват да привлекат бразилската сензация още през януари.

Макар че Антони Марсиал се представя повече от солидно на крилото през този сезон (и има вече 6 гола), очевидно мениджърът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо вярва, че трябва да прибави типично крило към състава си. 20-годишният Малком пасва идеално на профила – южноамериканецът може да се похвали със 7 гола и 4 асистенции в 17-те си двубоя в Лига 1 през този сезон.

Това ли е голът на сезона във Франция?

Съотборникът на Джонатан Кафу е изявен левичар, но може да играе с еднакъв успех и на двата фланга. Малком пристигна при „жирондинците” от Коринтианс през януари 2016 година, като трансферната сума остана в тайна.

В Юнайтед считат, че оферта от 26 милиона паунда е повече от разумна за обещаващия футболист, който е бранил цветовете на Бразилия в представителните формации до 20- и 23-годишна възраст.

„Не съм най-големият защитник на януарския пазар, но има играчи и ситуации, спрямо които получавш шанс да направиш нещо и не бива да го пропускаш”, коментира по-рано Моуриньо. „Ако можеш да купиш през януари играч, който би купил през юни, то е страхотно, ако успееш да го вземеш няколко месеца по-рано.”