Отборът на Манчестър Юнайтед ще срещне сериозна конкуренция в опита си да привлече защитника на Интер Алесандро Бастони на „Олд Трафорд“. Един от клубовете на пътя им е шампионът във Висшата лига и градски съперник - Манчестър Сити, твърди „Gazzetta dello Sport“.

23-годишният централен защитник прекара последните четири сезона на „Джузепе Меаца“, като има 126 мача във всички турнири за „нерадзурите“. Бастони вече спечели три трофея с клуба, включително титлата в Серия А през сезон 2020/2021. Италианският национал също беше част от отбора, който спечели короната на Европейското първенство на „Уембли“ през 2021-а година.

Постоянното представяне на Бастони за клуба и страната му привлякоха вниманието на големите отбори от Висшата лига, включително „червените дяволи“. Мениджърът на тима Ерик тен Хаг вече подсили позицията на централния защитник с Лисандро Мартинес от Аякс през лятото. Все пак не е изключено още едно попълнение, тъй като капитанът Хари Магуайър и Виктор Линдельоф продължават да се борят за мястото си на „Олд Трафорд“.