Суперзвездата Кристиано Роналдо е готов да оформи сензационно партньорство с Лионел Меси в Пари Сен Жермен това лято. Както е известно, 37-годишният португалец е подал молба за трансфер до борда на Манчестър Юнайтед след само един сезон на „Олд Трафорд“, а също така не се яви за началото на предсезонна подготовка на тима в понеделник поради „лични причини“.

Ясното желание Роналдо да се състезава в Шампионската лига и да печели трофеи се смята за основната причина за искането му да напусне и ПСЖ може да му предложи точно това. Челси и Байерн Мюнхен също са сред предпочитаните опции за петкратния носител на „Златната топка“.

„The Independent“ съобщава, че докато ПСЖ се опитва да се отърве от Неймар това лято, Роналдо би искал да опита късмета си в Лига 1, първенство, в което той никога не е играл, и да помогне на парижани в тяхната мисия най-накрая да спечелят Шампионската лига.

ПСЖ взе Меси миналото лято без пари, давайки му мега-паричен двугодишен договор. Там Меси, който игра за Барселона през цялото време на Роналдо в Реал Мадрид, оформи звездно трио с Неймар и Килиан Мбапе, но те така и не успяха да преминат и 1/8-финалите в Шампионската лига, нещо, което в крайна сметка струваше поста на Маурисио Почетино.

Отборът от „Парк де Пренс“ се отказа от надпреварата за подписа с Роналдо преди 12 месеца, когато той реши да напусне Ювентус и в крайна сметка се завърна в Манчестър Юнайтед.

Докато обаче сега Челси обмисля да вземе португалеца, след като се появиха информации, че новият собственик на „сините“ Тод Боели се е срещнал с агента на Роналдо – Жорже Мендеш, спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич твърдо отрече слуховете да нападателя. По-рано се появиха информации, че президентът на Барселона Жоан Лапорта също е имал среща с Мендеш, на която е бил обсъден и потенциален трансфер на Кристиано.

Юнайтед, който ще се състезава в Лига Европа през следващия сезон под ръководството на новия си мениджър Ерик тен Хаг, закупи Роналдо само за 13 милиона паунда, но със страхотен договор за 500 000 паунда на седмица. Той вкара 24 гола в 37 мача през миналия сезон, извеждайки „червените дяволи“ до шесто място във Висшата лига, което беше обявено за най-лошата им кампания във Висшата лига.