Серхио Ромеро определено не преживява добри дни. Стражът е трети избор в състава на Манчестър Юнайтед, а това не задоволява 33-годишния ветеран. Ромеро търси изяви и с националния отбор на Аржентина, нещо, което обаче изглежда доста трудно, с оглед на факта, че вратарят просто не участва в мачовете на „червените дяволи“.

Неколкократно аржентинецът изяви желание да напусне Юнайтед, но поне на този етап това не се случва. Дори съпругата на Ромеро се изказа доста остро спрямо Манчестър Юнайтед и написа следното в една от социалните мрежи: 

„Серхио Ромеро даде много на Юнайтед, а те го унижават. Припомням, че те спечелиха последния си трофей, когато той бе на вратата, всичко това се случи с негова помощ. Май клубът много бързо забравя важните хора и футболистите, които са помогнали в най-трудните моменти. С помощта на Серхио те достигнаха до 4 финала и полуфинала, но явно  това не означава нищо. Поне да му позволят да си тръгне, мисля, че Юнайтед показва всякаква липса на уважение към съпруга ми“.

По последни информации, интерес към аржентинеца има от САЩ, а отборът на Евертън също следи ситуацията.