Собственикът на Наполи Аурелио Де Лаурентис предупреди Манчестър Юнайтед и Ливърпул, че трябва да предложат поне 100 милиона паунда, ако искат да привлекат защитника Калиду Кулибали. И двата клуба са силно свързани с централния бранител през последните сезони.

И двата тима също така имат нужда от нов централен защитник. Ливърпул отчаяно иска да намери качествен заместник на контузените Върджил ван Дейк и Джо Гомес. Манчестър Юнайтед пък иска да намери дългосрочен партньор на капитана Хари Магуайър.

Манчестър Сити също се интересуваше от сенегалеца миналото лято, но вместо това привлече Нейтън Аке и Рубен Диас за общо 105,5 милиона паунда.

Журналистът Джим Уайт сподели пред „talkSPORT“, че е разговарял със собственика на Наполи Де Лаурентис за евентуален трансфер на бранителя във Висшата лига.

„Говорих с Аурелио де Лаурентис, собственикът на Наполи, и го питах дали има оферти за него (Кулибали). Той се засмя, казвайки, че не се продава. Изглежда, че Кулибали няма да ходи никъде Всеки, който даде по-малко от 100 милиона британски лири за Кулибали, може да забрави за него. Той абсолютно не се продава, освен някой от големите клубове в Англия не излезе с оферта от 100 милиона британски лир“, заяви Уайт пред „talkSPORT“.

Кулибали има 18 мача във всички турнири за Наполи през този сезон, като в 7 от тях тимът записа „суха“ мрежа. 29-годишният бранител има договор с неаполитанците до края на сезон 2022/2023.