Бившият нападател на Манчестър Сити Тревор Синклеър се обърна назад през сезона и коментира градския съперник Манчестър Юнайтед. Той остана доволен от факта, че „червените дяволи“ са закупили Кристиано Роналдо, а португалецът не е продължил кариерата си на „Етихад“.

Говорейки преди „TalkSPORT” 48-годишният бивш английски футболист сподели, че Кристиано Роналдо „обезличава“ младите играчи. „Започвам да мисля, че Манчестър Сити трябва да е доволен, че не подписа с Кристиано Роналдо. Поглеждам назад през сезона към играчи като Джейдън Санчо и Маркъс Рашфорд. Вижте ги, те се опитват да направят нещо, но всичко се върти около Роналдо, а той не се представя така добре, както би следвало. Именно той е вината за представянето им“, коментира Синклеър.

„Трябва да знаеш своята роля в клуба, тъй като ти си футболист, който е подписал с даден клуб. Понякога е добре да замълчиш, защото това е най-доброто нещо, което можеш да направиш. Той им коства много проблеми. Не само заради липсата на голове от него в последно време. Той принуди шефовете Солскяер и Карик да напуснат“, продължи Тревор Синклеър.

След това той обясни защо според него Роналдо не е преминал в Сити: „Причината не беше, защото няма да печели трофеи, тъй като щеше да спечели много. Мисля, че знаеше, че ще бъде втора опция пред Хосеп Гуардиола. В Манчестър Юнайтед той знаеше кой е треньорът и той иска просто да прави повече за себе си и това никога не е добре за отбора и клуба“.