В четвъртък стана ясно, че френският шампион Пари Сен Жермен иска да подпише с нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд, но на този етап е малко вероятно да го привлекат, твърди „Sky Sports“.

Според информацията „червените дяволи“ са спокойни за ситуацията, защото Рашфорд е отдаден на клуба и на практика му остават две години от договора му - една година плюс опция за удължаването с още допълнителни 12 месеца. Позицията на клуба е, че той не се продава, за което потвърди и мениджърът Ерик тен Хаг.

„Той е наистина важен, видяхте това от първия ми ден тук. Наистина съм щастлив как се справя и не искам да го загубя. Той определено е в плановете на Манчестър Юнайтед.“

„ESPN“ също потвърждава, че Юнайтед няма намерение да продава Рашфорд това лято. Изданието посочва, че „червените дяволи“ имат желанието дори да удължат контракта на нападателя. Информацията гласи още, че в ПСЖ оценяват Рашфорд на около 60 милиона паунда, докато оценката на Ман Юнайтед вероятно ще бъде около двойна по-голяма.

Смята се, че представители на Рашфорд са провели разговори с ПСЖ миналата седмица. Наставникът на парижани Кристоф Галтие, който напусна Ница, за да замени Маурисио Почетино на „Парк де Пренс“ това лято, заяви във вчерашния ден, че иска да подпише с нов нападател този месец, въпреки че вече има на разположение Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар.

„Да, желаем пристигането на нов нападател. Повтарям отново, с много натоварения каледар до 13 ноември, плюс Световното първенство, очевидно желаем това да стане факт“.