Отборът на Рома се готви за сериозно събитие в следващите дни. Според бившия играч на „джалоросите“ Анджело Ди Ливио Рома планира да подпише със суперзвзедата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо.

Както е известно, португалският национал и неговият агент Жорхе Мендеш проведоха среща с новия собственик на Челси Тод Боели, за да обсъдят евентуален трансфер на голмайстора, но сега изглежда, че старият клуб на Ди Ливио е на полпозишън, за да подпише с бившия нападател на Реал Мадрид и Ювентус.

„Знам от различни източници, че Рома се опитва да подпише с Кристиано Роналдо и 7 юли може да е датата на обявяването му. Това е малко нетактично, но слухът се разпространява от известно време във футболния свят. Случайно говорих с приятел, който работи в телевизията и е разбрал за преговорите с Кристиано от важен клубен мениджър на вечеря преди няколко дни“, обясни Ди Ливио в програмата на „Retesport 1927“.

Датата 7 юли не е избрана случайно. Кристиано се свързва с числото седем – това е номерът, който той е носил през най-добрите години от кариерата си в Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ювентус и все още с националния отбор на Португалия.

Бившият играч на „вълците“ Фабио Петруци също спомена конкретна дата за обявяването на Роналдо, като обяви, че  има вътрешна информация, според която в момента шефовете на клуба правят всичко по силите си да доведат 37-годишния футболист на „Олимпико“.

В италианската столица Роналдо би се събрал със сънародника си Жозе Моуриньо, който му беше треньор в Реал Мадрид. Заедно те спечелиха Ла Лига, Купата на Краля и Суперкупата на Испания. По време на съвместния им престой на „Сантиаго Бернабеу“ Кристиано отбеляза 168 гола и направи 49 асистенции.