Отборът на Челси обмисля сериозно да привлече звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо преди края на този летен трансферен прозорец. Това твърди журналистът на „The Athletic“ Дейвид Орнщайн, който пише, че „сините“ имат желание да видят петкратния носител на „Златната топка“ на „Стамфорд Бридж“.

През уикенда се твърдеше, че Кристиано Роналдо е поискал да напусне „червените дяволи“, тъй като се стреми да спечели още няколко трофея в оставащите му последни няколко сезона от кариерата му.

В Ман Юнайтед остават твърди в позицията си, че португалецът не се продава, но по-рано в понеделник беше потвърдено, че Роналдо няма да се върне за старта на предсезонната подготовка днес с останалата част от отбора. Бяха посочени семейни причини за отсъствието му, но слуховете, че португалският национал ще напусне, се засилиха отново след информацията на Орнщайн.

Челси пък искат да покажат, че ще бъдат сериозна сила на трансферния прозорец през следващите няколко седмици след закупуването на клуба от Тод Боели. Съобщава се, че американският собственик на лондончани е провел разговори с агента на Роналдо Жорже Мендеш и се смята, че мениджърът на Челси Томас Тухел се възхищава на 37-годишния Роналдо, но не е ясно дали би одобрил възможността португалецът да се присъедини към тима.