Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд може допълнително да падне в очите на клубните фенове. Според „Мирър” и без друго непопулярният ръководител се колебае дали даде благословията си за извършването на сделката, която би докарала звездата на Спортинг Лисабон Бруно Фернандеш.

24-годишният полузащитник беше един от най-впечатляващите играчи в Примейра лига през сезон 2018/2019. Той се отчете с 32 гола и 18 асистенции в 53 официални мача на всички фронтове (20 гола и 13 асистенции в 33-те му двубоя за първенство). Този възход на плеймейкъра логично му помогна да пробие и в националния отбор на родината си.

Редица големи отбори следят ситуацията около Фернандеш, включително и преки конкуренти като Ливърпул, Манчестър Сити и Тотнъм. Мениджърът Оле Гунар Солскяер би бил доволен от привличането на футболист от класата на португалеца, ала всичко може да пропадне заради колебанията на Уудуърд.

Португалското издание „О Жого” също подкрепя тезата, че директорът на „червените дяволи” е основната причина за забавянето на преговорите. Босът бил разтревожен от факта, че ще трябва да похарчи огромна сума пари за играч, който все още не се е доказал на най-високо ниво. Уудуърд в никакъв случай не би искал да се повтори фиаското с Алексис Санчес, който пристигна с големи очаквания и прибира по космическите 500 хиляди паунда седмично, докато в същото време приносът му е почти нулев.

Така или иначе, агентът на Фернандеш ще лети до Лондон тези дни, като не е ясно дали причината е среща с Уудуърд или с друг потенциален купувач.