Уест Хем Юнайтед е отказал оферта от 100 милиона паунда за капитана си Деклан Райс миналото лято от страна на Манчестър Юнайтед. Не е тайна, че полузащитникът е силно свързван с множество топ клубове, включително Челси и Арсенал, но Манчестър Юнайтед е водел в надпреварата за подписа му миналото лято.

В крайна сметка „червените дяволи“ привлякоха 30-годишния бразилец Каземиро, който пристигна на „Олд Трафорд“ от Реал Мадрид за 70 милиона паунда. Но според talkSPORT, Юнайтед не е имал късмета да чуе „да“, когато са отправили офертата си от 100 милиона паунда за Райс.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Сега различните информации сочат, че „чуковете“ оценяват английския национал на около 120 милиона паунда, което е доста висока сума, предвид факта, че договорът му изтича през лятото на 2024-а година.

Райс е следен както от Арсенал, така и от Челси, които са готови да водят битка за родения в Кингстън полузащитник в края на сезона. Мениджърът на „артилеристите“ - Микел Артета, вижда в Райс дългосрочен заместник на Томас Партей или Гранит Джака въпреки привличането на Жоржиньо от Челси през януарския трансферен прозорец.

На „Стамфорд Бридж“ също имат желание да се подсилят в средата на терена след напускането на Жоржиньо. Н'Голо Канте също може да напусне и това като свободен агент след края на сезона, ако не подпише нов договор.

Райс има 222 мача за Уест Хем, откакто проби в първия тим през 2017-а година, като е допринесъл с 11 гола и 12 асистенции. Той също така има 39 мача за Англия и се превърна в един от основните играчи в селекцията на Гарет Саутгейт през последните години.