Отборът на Ливърпул може изненадващо да се окаже победител в битката за защитника на Севиля Жул Кунде. „El Nacional“ твърди, че френският национал е приел оферта от страна на „червените“.

Както е известно, 23-годишниият бранител е една от основните цели на Челси във втори пореден трансферен прозорец, а и Манчестър Юнайтед проявява интерес към него, но въпреки това Кунде предпочита трансфер на „Анфийлд“ и вече е приел условията на мърсисайдци. Ливърпул е готов да плати освобождаващата му клауза, чийто размер е 75 милиона паунда.

Изненадата идва от факта, че в отбора на Юрген Клоп в момента има достатъчно централни бранители, а на този пост играе и последното ново попълнения на „червените“ - Ибрахима Конате, за когото клубът плати около 36 милиона паунда през лятото. Очакванията бяха германецът да се опита да привлече халф и нападател през зимата, а не и още един централен защитник.

Испанското издание обаче твърди, че още през този месец Кунде може да премине на „Анфийлд“. Той има 17 мача в Ла Лига през този сезон и е помогнал тимът му да запази девет „сухи“ мрежи.