Отборът на Манчестър Юнайтед е категоричен, че няма да позволи да бъде извиван да даде големи пари за крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо, твърди "Daily Telegraph".

Юнайтед вижда поставената сума от германския клуб в размер на 120 милиона евро за играча нереалистична при сегашните условия след пандемията от коронавирус. "Червените дяволи" също не желаят да рискуват да дадат такива пари за 20-годишния англичанин, след като вече имат опит от неуспешния трансфер на Алексис Санчес, който получаваше умопомрачителна заплата.

Санчо остава мишена номер 1 на Юнайтед това лято, но клубът има подготвени алтернативни, ако несе ситгне до сделка за английския интернационал, пише още изданието. Единственият вариант за нейното осъществяване е, ако "вестфалци" смъкнат от тези 120 милиона евро, които искат за своята звезда.

Юнайтед направиха два големи трансфера в лицето на Хари Магуайър и Бруно Фернандес в последната една година, но смятат, че в момента е непосилно за никого да даде такива сума за един игра, предвид ситуацията с тежките финансови последния от пандемията.

Санчо регистрира 17 гола и 17 асистенции в 32 мача от Бундеслигата през миналия сезон. Преди два дни се заговори, че той се е договорил с "червените дяволи" за петгодишен договор.