Отборите на Манчестър Юнайтед, Челси и Тотнъм проучват възможността да привлекат звездата на Атлетико Мадрид Яник Караско това лято, след като стана ясно, че има клауза за откупуване в договора му с „дюшекчиите“.

28-годишният белгийски национал често беше свързван с трансфер във Висшата лига в миналото и сега отново се заговори за интерес към него от страна на отборите от Острова. Въпреки че се твърди, че Караско се чувства комфортно в „Уанда Метрополитано“ под ръководството на Диего Симеоне, различни аспекти в неговия договор правят напускането му възможно. Предполага се, че той желае да подпише нов контракт, който да го доближи до най-печелившите в клуба, включително Ян Облак, Антоан Гризман и Коке.

На Караско му остават още две години от настоящия му договор, а „AS“ твърди, че клаузата му за откупуване е на стойност от 60 милиона евро. Изданието добавя, че Атлетико желае да започне преговори с Караско относно ново споруземение, тъй като се смята, че Симеоне иска да го задържи. В същото време обаче ситуацията му бива следена внимателно от Манчестър Юнайтед, Челси и Тотнъм.

28-годишното крило е в клуба общо пет години и половина, с кратък период в Китай. Първоначално той пристигна от Монако през 2015 година и напусна през 2018 година, само, за да се върне две години по-късно. За това време той е изиграл 219 мача за „рохибланкос“ и е отбелязал 37 гола. Той спечели Ла Лига през сезон 2020/2021, като същевременно допринесе с шест гола и седем асистенции миналия сезон.