Вратарят на Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън е следен от отборите на Тотнъм, Челси и Уест Хем. Преди няколко дни се появиха информации, че мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер е готов да се раздели с някого измежду Хендерсън и настоящия №1 Давид Де Хеа през лятото.

Сега „Manchester Evening News“ съобщава, че редица клубове от Висшата лига са готови да привлекат Хендерсън, ако той е този, който ще си тръгне от „Олд Трафорд“.

23-годишният Хендерсън не е доволен от ситуацията си на втори избор в тима на Солскяер, след като се завърна от наема си в Шефилд Юнайтед, където направи редица добри изяви.

Английският национал, който подписа нов договор с Ман Юнайтед до 2025 година, има едва три участия във Висшата лига „червените дяволи“ през този сезон. Хендерсън обаче е използван редовно в националните купи, като беше титуляр и при разгромната победата над Реал Сосиедад миналата седмица в Лига Европа.

Смята се, че трите лондонски тима Тотнъм, Челси и Уест Хем следят внимателно ситуацията със стража и са готови да реагират през лятото.