Отборът на Ливърпул е получил добри новини относно евентуално привличане на защитника Даю Упамекано, след като французинът е поискал да напусне РБ Лайпциг следващото лято. 22-годишният Упамекано беше силно свързан с трансфер във Висшата лига по време на последния трансферен прозорец, преди в крайна сметка да подпише нова тригодишен договор с германския клуб.

Френският национал е един от най-обещаващите централни защитници в Европа и той участва във всички мачове на Лайпциг, освен в един през този сезон. Новият контракт на Упамекано обаче само отложи, а не предотврати изцяло неговото напускане.

Бившият журналист футболист на Мидълзбро и настоящ журналист в „Bild“ Ян Ааге Фьортофт, написа в социалната мрежа „Twitter“, че защитникът ще напусне „биковете“ друго лято.

„Упамекано ще напусне Лайпциг следващото лято.“

Той обаче предупреди, че Ливърпул ще се изправи пред силна конкуренция от други съперници от Висшата лига и от Европа, за да постигне целта си. Според него Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Байерн са останалите тимове с интерес към френския национал.

„Байерн се интересува, но трябва да изчака ситуацията с [Дейвид] Алаба. Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити също го следят отблизо“.