Отборът на Тотнъм изненадващо излиза на предна позиция в надпреварата с Манчестър Юнатйед за подписа на отхвърления от Реал Мадрид Гарет Бейл. Националът на Уелс беше счетен за излишък от треньора Зинедин Зидан. Според „ESPN“, интересът на Юнайтед към Бейл е истински, но приоритет за мениджъра Оле Гунар Солскяер остава Джейдън Санчо, но „червените дяволи“ трудно биха платили исканите 120 милиона евро за английския национал.

Твърди се, че 31-годишният уелсец иска да се завърне във Висшата лига и в частност на „Олд Трафорд“, но от Юнайтед може да решат да се съсредоточат изцяло върху Санчо. Преди време бившият мениджър на Юнайтед – Дейвид Мойс призна, че искал да вземе Бейл още през 2013 година, но тогава той избра Реал. 

Източници, близки до "ESPN", твърдят, че всичо ще зависи от крайния изход от сагата със Санчо. 

В Испания пък пишат, че от Реал са готови да оставят Бейл да си тръгне за едва 18 милиона паунда, но астрономическата му заплата от 600 000 паунда на седмица се оказа препъни камъка за момента. Испанските шампиони искат да се разделят с уелския национал и дори са готови да плащат половината му заплата, ако Бейл си намери нов отбор.

Колебливостта на Юнайтед отваря възможност за „шпорите“ да си върнат бившата звезда. Бейл изгря именно на „Уайт Харт Лейн“, като вкара 56 гола в 203 участия за лондончани между 2007 и 2013 година, след като пристигна от Саутхемптън през май 2007 година.