Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг вярва, че трансферните му планове за лятото няма да бъдат повлияни от неяснотите около собствеността на 20-кратните шампиони. След дълъг процес по отсяване на офертите в момента има двама основни кандидата за „червените дяволи“ - сър Джим Ратклиф, който иска малко над 50% от клуба, и Шейх Джасим бин Хамад Ал Тани, който е отправил оферта за 100%.

Все още обаче нищо не е ясно, като съществува възможност братята Глейзър да запазят по-голямата част от собствеността си и да привлекат единствено миноритарни инвеститори. Според английските медии тази несигурност ще се отрази на бюджета за трансфери на Тен Хаг, който през миналото лято похарчи над 200 милиона паунда за нови играчи. Нидерландецът обаче не мисли така.

Запитан от "Скай спортс" дали продължава да работи с екипа си за подсилване на състава, Тен Хаг отговори: „Да, това правим и това е нашата работа. Разбира се, планираме бъдещето. Разговаряме с наши скаутски отдел и с играчи. Дойдох тук в края на миналия сезон и водихме разговори със собствениците какво можем да направим по отношение на трансферите. Тогава клубът потвърди, че има възможност да направи нужното. Не мисля, че нещо се е променило. През това лято можем да направим същото“.