Отборът на Манчестър Юнайтед работи усилено по нови два трансфера след този на цел №1 за лятото Джейдън Санчо, който бе привлечен от Борусия Дортмунд. „Sun“ твърди, че до края на следващата седмица „червените дяволи“ ще финализират трансферите на централния бранител на Реал Мадрид Рафаел Варан и десния бек на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър.

Очаква се Юнайтед да похарчи за двамата общо 68 милиона паунда. 50 милиона от тях ще бъдат за французина, за когото „белите“ първоначално искаха 60 милиона, но са склонили да приемат малко по-ниска сума, след като договорът му изтича следващото лято. Медиите в Англия писаха преди време, че Варан вече е договорил личните си условия с клуба от „Олд Трафорд“, като бранителят ще подпише договор за пет години.

Трансферът на 30-годишния Трипиър пък ще е на стойност 18 милиона паунда, като преговорите също са в заключителната фаза.

Всичко това означава, че още до края на следващата седмица Манчестър Юнайтед може да премине границата от 140 милиона паунда за летни покупки, след като „червените дяволи“ вече договориха и споменатия трансфер на Санчо, за когото ще платят на Борусия Дортмунд 73 милиона паунда.