Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер смята, че несигурността и последиците от пандемията от коронавируса могат да повлияят на отбора да похарчи големи пари за трансфери през лятото.

Клубът е свързан със звездното дуо на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд и Джейдън Санчо в търсене на нов нападател. Единсон Кавани, който се присъедини в началото на кампанията, има договор, който трябва да приключи в края на сезона, въпреки че има възможност да се удължи с още една година.

Юнайтед изостава с 15 точки от лидера във Висшата лига Манчестър Сити и преди мача в сряда срещу Кристъл Палас Солскяер приема, че трябва да се направят промени, за да може тимът да бъде основен фаворит за спечелване на титли. Той обаче подчерта, че трябва да ръководят бизнеса си по разумен начин.

„Пандемията определено засяга всички във футбола. Разбира се, липсата на доходи на доходи е основно във финансите, които въздействаха на всички, включително и на нас. Трябва да бъдем отговорни по начина, по който ще процедираме на и извън терена“, заяви Солсякер.

„Просто трябва да разгледаме цялата картина. Къде можем да похарчим парите си? И колко имаме? Реалният свят просто се промени. Имаме и играчи в академията, на които сега можем да дадем възможности“, продължи норвежецът.

„Разбира се, че всички клубове по света преминават през една и съща ситуация и ние не сме изключение. Мисля, че просто ще има все по-малко и по-малко трансфери, докато ситуацията във футболния свят не се промени“, каза още Солсякер.   

Нападателят Единсон Кавани може да се върне в игра на „Селхърст Парк“, след като пропусна последните четири мача във всички турнири заради мускулна травма.