Отборът на Манчестър Юнайтед се надява, че новият договор на мениджъра Оле Гунар Солскяер може да се окаже основен коз в преследването на нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд.

Юнайтед и Солскяер се надяваха и очакваха да подпишат с Халанд в края на 2019 година, но в крайна сметка той избра тима на „вестфалци“, което накара Юнайтед да подпише с Бруно Фернандес от Спортинг Лисабон през следващия януарски трансферен прозорец.

Халанд и Солскяер бяха заедно в Молде, преди норвежкият нападател да се премести в РБ Залцбург. Сега „Mirror“ съобщава, че една от причините за решението на Халанд да се присъедини към Дортмунд е, че се притеснява, че мениджърът на „червените дяволи“ няма да се задържи дълго на „Олд Трафорд“. Новият му договор обаче е до 2024 година, което трябва да затвърди позицията му в клуба в обозримо бъдеще.

Дортмунд вече продаде Джейдън Санчо на Юнайтед за 73 милиона паунда миналия месец, което означава, че те нямат намерение да се разделят с Халанд за по-малко от 160 милиона паунда. 21-годишният нападател обаче има клауза, според която той може да напусне за сумата от 68 милиона паунда, когато стане активна през следващото лято. Интерес към Халанд има още от страна на Челси и Реал Мадрид.

Ако Солскяер все още е сигурен като мениджър на Юнайтед, тогава шансът да се събере както с бившия си наставник, така и със стария съотборник Санчо, може да се окаже решаващо за решението на Халанд да премине на „Олд Трафорд“.