Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е готов да направи сериозен компромис с трансферната си политика, за да привлече Марио Манджукич от Ювентус. До този момент норвежецът демонстрира явен афинитет към привличането на млади футболисти, които в следващите години ще осигурят гръбнак за отбора.

Досега наставникът вървеше леко встрани от привличането на звезди, макар че дошлия срещу рекордните за защитник 80 милиона паунда Хари Магуайър беше сред асовете на Лестър Сити. Освен него в тима пристигнаха млади и жадни за изява британски играчи като десния бек Аарън Уан-Бисака (Кристъл Палас) и Даниел Джеймс (Суонси Сити).

Марио Манджукич

източник: Gulliver/Getty Images

Един от проблемите на така проведената селекция – за което индиректно и Солскяер призна напоследък – бе фактът, че на продадения в Интер Ромелу Лукаку не беше взет заместник. Така единствени опции за върха на атаката останаха Антони Марсиал и Маркъс Рашфор. Контузията на първия сега постави сериозен товар върху раменете на таланта от школата Мейсън Грийнууд, който е само на 17 години.

33-годишният Манджукич определено би допринесъл със своя опит към този подмладен състав на „червените дяволи”, който показва липса на постоянство и голова немощ. През лятото хърватският ветеран обсъждаше евентуален трансфер на „Олд Трафорд”, но двете страни не успяха да стигнат до консенсус. Ювентус опитва доста отчаяно да продаде доказания нападател, като удари греда при преговорите с няколко китайски клуба. Факт е също, че торинци не картотекираха Манджукич в състава си за груповата фаза на Шампионската лига.