Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер очевидно не възнамерява да разчита сериозно на вътрешния халф Неманя Матич, но същевременно е отклонил няколко оферти за сръбския национал през лятото.

В началото на миналия месец халфът, който беше на особена почит при предшественика на норвежеца Жозе Моуриньо, обяви публично намерение да седне и обсъди бъдещето си на „Олд Трафорд”. Тогава той не изключи напускането като една от възможните опции.

Към момента Солскяер очевидно предпочита младия Скот Мактоминей, докато 31-годишният Матич изигра точно 22 минути в откриващите 4 мача за Манчестър Юнайтед през настоящата кампания.

Италианските медии потвърждават, че и Интер, и Милан са отправили конкретни оферти за сръбския национал. „Калчомеркато” дори твърди, че наставникът на „нерадзурите” Антонио Конте ще се върне през януари с предложение за 25 милиона евро.

Юнайтед обаче е преценил, че нито една от офертите не е задоволителна във финансово отношение. Така на практика Матич стои насила в клуба, като засега се въздържа да направи въпроса публичен единствено заради институцията, която представляват „червените дяволи”. Ако до зимния трансферен прозорец неговата ситуация не бъде разрешена ползотворно за всички страни, то тогава проблемът може да стане по-сериозен.