Очаква се Кристиано Роналдо да остане в Манчестър Юнайтед това лято и да се върне за началото на предсезонна подготовка на отбора в началото на юли, въпреки информациите, че е готов да напусне клуба, съобщава „Sky Sports“.

По-рано португалският спортен ежедневник „Record“ написа, че Роналдо иска да напусне след само един сезон след завръщането си на „Олд Трафорд“, тъй като се опасява, че новият мениджър на тима Ерик тен Хаг „няма правилните инструменти“, за да направи „червените дяволи“ претендент за спечелване на титли, а също така и, че е разочарован от трансферната активност на клуба, която на практика до този момент е нулева.

Въпреки това британският телевизионен гигант пише, че 37-годишният португалец се очаква да се завърне за предсезонната подготовка, след като се върне от лятната си ваканция, която ще бъде леко удължена поради участието му с Португалия в трите им мача от новото издание на Лигата на нациите през месец юни.

Днес пък испанският ежедневник „AS“ разкри, че Байерн Мюнхен се интересува от Роналдо, ако Роберт Левандовски се присъедини към Барселона. Разбираемо е обаче, че португалецът не отговаря на трансферната философия на „баварците“, докато клубът все още се опитва да убеди Левандовски да остане и за последната година от договора си въпреки офертата на „каталунците“ от 40 милиона евро за полския нападател.

Първите играчи, които се очаква да се завърнат на тренировъчната база на Юнайтед в Карингтън в понеделник, ще бъдат тези, които не участваха в международни мачове този месец, докато останалите ще се присъединят през следващата седмица.

Тен Хаг потвърди по време на първата си пресконференция начело на „червените дяволи“, че Роналдо е част от плановете му за новия сезон и каза, че ще допринесе за много от головете на тима.

От „Олд Трафорд“ вече си тръгнаха Пол Погба, Джеси Лингард, Единсон Кавани, Неманя Матич и Хуан Мата, след като договорите им изтекоха и не бяха подновени. В същото време обаче Юнайтед все още не е привлякъл нито един нов играч през лятото. Клубът води разговори с Барселона за полузащитника Френки де Йонг, а също така се интересуват от играчи, които са работили с Тен Хаг в Аякс, включително Юриен Тимбър и Антони.