Плеймейкърът Филипе Коутиньо няма никакво желание да напуска Барселона, за да премине в Манчестър Юнайтед, предаде ESPN. Причината за това се крие в абсолютното нежелание на неговото семейство да се завръща в Англия.

Бразилецът напусна Ливърпул през януари 2018 година, за да се превърне в най-скъпата покупка на Барса за всички времена (в сделка за 160 милиона евро). 26-годишният футболист обаче вече над година така и не успява да даде солидни аргументи защо беше привлечен срещу сума от подобен магнитуд.

Коутиньо прекара по-голямата част от сезона дотук като резерва и не успява да покаже същата форма, каквато демонстрираше в Ливърпул. Това напълно логично доведе до спекулации, че на „Камп Ноу” не са никак доволни от рекордната си покупка и вече търсят варианти да разкарат играча. Най-близките хора на Коутиньо обаче се против завръщане под каквато и да е форма в Англия, тъй като така и не успяха напълно да се приспособят към британския начин на живот.

ESPN се позова на своя кореспондент в Барселона, който категорично отрече вероятността Коутиньо да напусне клуба заради Манчестър Юнайтед, за чийто интерес силно се спекулира. „Колкото по-дълго продължават мъките на Коутиньо, толкова по-голям интерес ще има Барселона да приеме оферта. Проблемът е, че те платиха толкова много за него, инвестираха наистина сериозна сума, затова не биха искали да претърпят голям удар. Към момента официалната позиция гласи, че Коутиньо не се продава”, коментира Сам Марсдън.

„Неофициално обаче има слухове за Манчестър Юнайтед, Челси, Байерн Мюнхен или някой друг, които ако дойдат през лятото на миналата година и тестват Барселона с оферта, може би за около 100 милиона паунда, тогава клубът би могъл да си помисли, че е дошъл моментът за минимизиране на загубите.”

„Колкото до Ливърпул, нямам наблюдения върху тяхната гледна точка, но ако те се появят със свое предложение, то Барса не би откликнал, защото това ще означава да продаде играча обратно на клуба, откъдето го купи. Дори Ливърпул да покрие най-високата цена, дадена от друг тим, Барса пак не би им го дал”, допълни Марсдън.