Звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо е дал съгласието си да премине в Манчестър Юнайтед през това лято. 21-годишното крило е основната трансферна цел на „червените дяволи“ и индикациите сочат, че трансферът може и да се осъществи скоро, съобщава „Sport1“.

Юнайтед искаше Санчо още миналото лято, но тогава от Борусия категорично отказаха да се разделят с него, като му бяха поставили цена от около 120 милиона евро, а и самият играч не настояваше особено да бъде продаден. Сега ситуацията е доста по-различна. „Вестфалци“ вече са склонни да продадат крилото при добра оферта, а и самият играч вече търси ново предизвикателство.

Санчо е поласкан от интереса на Манчестър Юнайтед и желанието му е да премине именно на „Олд Трафорд“. Смята се, че той вече е постигнал договорка с „червените дяволи“ относно личните си условия, при които ще подпише. Остава англичаните да договорят цената, която ще платят за услугите му на Борусия.

Информациите в последните месеци гласят, че дортмундци са намалили исканата сума и вече са съгласни да се разделят с играча за сума от порядъка на 85 милиона. Желанието и на двете страни е договорка да бъде постигната още преди началото на Европейското първенство, което стартира този месец. От "The United Stand" дори твъдят, че Манчестър Юнайтед ще отправи първата си официална оферта към Борусия Дортмунд за Джейдън Санчо още днес.