Крилото на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес смята, че отборът трябва да се активизира и да вземе играчи от калибъра на Артуро Видал на „Олд Трафорд”, за да може да се конкурира с опонентите за трофеите през идния сезон. Проблемът пред борда на английския тим е, че до края на трансферния прозорец остават броени часове, като сделките в самия му край за всеизвестно сложни и прекалено изискващи.

Юнайтед осъществи два сериозни трансфери, привличайки Фред от Шахтьор Донецк и Диого Далот от Порто.

Часове преди края на летния трансферен прозорец, Жозе Моуриньо още се надява да попълни състава си със силен футболист с дефанзивни функции, след като претърпя крах в преговорите за бранителя на Лестър Хари Магуайър.

Централният защитник на Байерн Мюнхен също е в полезрението на мениджъра на Юнайтед, като Моу и бордът на англичаните ще трябва да действат бързо, за да приключат преговорите с баварския гранд.

Санчес довери, че големите футболисти е нужно да акостират в Манчестър, като чилиецът даде за пример съотборника си в националния отбор Артуро Видал, който регистрира трансфер в Барселона в края на миналата седмица.

„Юнайтед е длъжен да купува силни играчи, които имат опит”, сподели Алексис.

„Барселона взе Артуро Видал, който е чудесен полузащитник и мой съотборник в Чили. Той е пример за играчите, които ние се нуждаем да вземем и да се конкурираме на най-високо ниво. От това, което виждам на тренировките, то Фред е играч, който винаги иска да играе напред. Той винаги се опитва да изнесе топката към фаза атака, а от моята гледна точка, то това е добре за моята игра”, продължи чилиецът.

Санчес е в търсене на най-добрата си форма в Манчестър след зимния си трансфер от Арсенал, като Хенрих Мхитарян пое към „Емирейтс”, за да може Алексис да заиграе с екипа на „червените дяволи”.

„Истината е, че нямам търпение да стартира новия сезон. Мотивиран съм до краен предел. Смятам, че като отидеш в нов клуб, дебютният ти сезон винаги е труден и тежък. В първите ми месеци в Юнайтед трябваше да науча новите изисквания, методи на тренировка, както и треньорският щаб. Искам да докажа на всички, че мога много, тъй като знам какъв е лимитът. Способен съм да спомогна на отбора да достигне висини”, завърши Алексис.