Нападателят Алексис Санчес сподели пред BBC, че не съжалява, че е преминал в редиците на Манчестър Юнайтед преди година и половина.

Чилиецът бе купен от „червените дяволи” от Арсенал през януари 2018 година, но така и не се приспособи към състава и след 45 мача, в които се разписа само 5 пъти, бе пратен под наем в Интер.

„Много съм радостен, че отидох в Манчестър Юнайтед. Винаги съм го казвал. Това е клубът, който е печелил най-много в Англия. Когато пристигнах в Арсенал, беше фантастично. Бях щастлив там, но Юнайтед израстваха по това време. Купуваха играчи, за да печелят. Исках да се присъединя към тях и да спечеля всичко. Не съжалявам, че бях там”, сподели той.

„Мисля че съм щастлив, когато играя за националния си отбор. Бях и в Манчестър Юнайтед, но винаги казвах на приятелите ми, че искам да играя. Ако ме пуснат в игра, ще дам най-доброто от себе си. Понякога играех 60 минути, а в следващия мач – не. Не знаех защо”, разкрива Санчес.

Според южноамериканеца, той се е чувствал готов да играе след Копа Америка:

„Чувствах се добре. Смятам, че се справих на Копа Америка. След това зависеше от треньора дали ще ме пусне да играя. Трябва него да попитате, не мен.”