Суперзвездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е отхвърлил оферта от Дейвид Бекъм и екипа му от Интер Маями, за да остане на „Олд Трафорд“. Бекъм е проучил възможностите да привлече португалеца в САЩ това лято в опит да подобри представянето и марката на отбора.

Но бившият капитан на Англия, който е съсобственик на франчайза, изглежда е получил отрицателен отговор, след като му е било заявено, че Роналдо не се продава. Челси и Байерн Мюнхен също проявиха интерес към привличането на португалската икона. Но въпреки че е разочарован от това какъв беше първият му сезон след завръщането му на „Олд Трафорд“, се очаква нападателят да изпълни договора си с Юнайтед, който е за още 12 месеца, твърди „Daily Star“.

Тази новината ще бъде огромен тласък на новия мениджър Ерик тен Хаг, който ще се срещне с Роналдо в понеделник, когато отборът ще се завърне за предсезонна подготовка в Карингтън.

Очаква се Тен Хаг да проведе разговори с Роналдо в опит да го увери, че ще бъде част от плановете му в Юнайтед и дори може да реши да му предложи капитанстката лента, която в момента носи защитникът Хари Магуайър. Нидерланският специалист също така се стреми да тушира притесненията на 37-годишния футболист относно липсата на сериозна трансферна дейност от края на миналата година.

Юнайтед обаче сега е близо до привличането на полузащитника Френки де Йонг от Барселона, след като „червените дяволи“ са се съгласили да дадат исканите от „каталунците“ 80 милиона евро. Тен Хаг има интерес още към защитника на бившия му клуб Аякс Юриен Тимбър, както и към Кристиан Ериксен, който все още решава дали да приеме предложението за нов договор в Брентфорд или да премине в Манчестър.

Въпреки 24-те отбелязани гола, Роналдо не успях да помогне на Юнайтед да спечели трофей или място в топ 4 и участие в Шампионската лига . Това накара Роналдо да помисли за бъдещето си, но Юнайтед остава категоричен, че суперзвездата няма да напуска и, че иска да работи под ръководството Тен Хаг поне за един сезон.