Звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е готов да приеме значително намаление на заплатата си, за да се присъедини към отбор, който ще играе в Шампионската лига догодина, като желанието му да се опита да спечели надпреварата още веднъж или поне да вземе някой гоям трофей, съобщава „The Independent“.

Чрез настоящия си договор португалецът получава заплата от над 500 хиляди паунда, като някои източници настояват, че всъщност 37-годишният нападател може да взима и по над 700 хиляди паунда. Роналдо обаче е готов да намали значително тази сума.

Повечето заинтересовани от него клубове не са готови да извадят подобни пари, но също така имат съмнения относно това какво може да означава стилът на Роналдо за техния отбор. Основната цел на Роналдо е да се бори за Шампионската лига в последните години от кариерата си и затова е готов да направи значителни компромиси, за да отиде в клуб, който би му дал този шанс.

Сред предпочитаните за него опции са Челси, Байерн Мюнхен и много по-малко вероятно Пари Сен Жермен. Въпреки информациите, че „сините“ от Лондон вече преговарят с агента на Роналдо - Жорже Мендеш, португалецът не иска да премине при директен съперник, въпреки че остава да се разбере дали от Юнайтед ще обмислят изобщо предложение от Челси.

Днес Роналдо трябваше да се яви за първата тренировка от предсезонната подготовка на тима, но е информирал ръководството на „червените дяволи”, че поради „семейни причини” е възпрепятстван да пристигне в Манчестър по план. Футболистът трябваше да има разговор на четири очи с новия мениджър Ерик тен Хаг, който по всичко личи, също няма да се състои днес.

Рома в момента се смята за малко вероятен вариант, след като ще се състезава също в Лига Европа, докато Наполи вече публично заяви, че няма интерес към португалецаа. „Партенопеите“ се класираха за Шампионската лига, но трябва пръво да продадат някои играчи, за да могат да купуват нови.

Някои близки до ситуацията с Роналдо твърдят, че германският шампион Байерн Мюнхен може да стане също опция, въпреки че това зависи изцяло от ситуацията с Роберт Левандовски. Докато полякът очаква трансфер в Барселона, то „баварците“ вече отказаха три оферти за своя нападател от страна на „каталунците“ и не се знае какво ще бъде развитието на сагата. Не е ясно дали от Байерн ще се съгласят да вземат втори футболист на възраст над 28 години, след като вече привлякоха Садио Мане от Ливърпул.