Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс заяви за Sky Germany, че Джейдън Санчо остава в клуба още една година. Манчестър Юнайтед не се отказва от това да привлече 20-годишния английски национал, независимо че пропуснаха крайния срок от 10 август, който бе поставен от „жълто-черните“ за финализиране на сделката.

Ръководството на Дортмунд на няколко пъти каза преди и след крайния срок, че ако не се стигне до сделка, Санчо ще остане в клуба, но слуховете за осъществяване на трансфер на „Олд Трафорд“ до затварянето на трансферния прозорец на 5 октомври продължават. До такъв обаче едва ли ще се стигне след последните коментари на капитана на Дортмунд.

Запитан относно това дали Санчо е взел правилното решение и има потенциала да бъде добър толкова, колкото Кристиано Роналдо, Ройс сподели за Sky Germany. „За нас играчите това беше страхотна новина. Всички останахме щастливи от факта, че той ще остане при нас за сезона. Освен това той вкара и асистира много – това пък се превръща в точки. Той е важен играч за нас“.

„Времето ще покаже дали ще бъде толкова добър, колкото Роналдо. Той се нуждае от още опит. Със сигурност ще има моменти в кариерата му, където нещата няма да вървят толкова гладко както сега, и ще видим как ще се справи с тези трудности. Но аз вярвам, че Джейдън притежава самочувствието и, разбира се, най-вече качествата, за да преодолее предизвикателствата“.

Юнайтед направиха пробив в преговорите с представители на Санчо по-рано този месец, като заплатите и таксите за агента му изглежда вече не представляваха проблем за клуба от Висшата лига, но на 23 септември Дармеш Шет сподели за The Transfer Show, че Дортмунд са останали изумени от опитите на Юнайтед да го привлекат. Единственото ново попълнение за „червените дяволи“ през лятото е централният полузащитник Дони ван де Беек от Аякс, но мениджърът Оле Гунар Солскяр изрази надежда, че клубът ще се подсили с още футболисти до края на седмицата.