Агентът на звездата на Борусия Дортмунд Ерлин Халанд - Мино Райола смята, че само четири клуба в Англия могат да си позволят да закупят нападателя. 20-годишният норвежец се очертава като една от бъдещите звезди да заменят настоящите такива Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Смята се, че Челси, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Манчестър Сити се интересуват от Халанд и именно това са и отборите, които могат да си го позволят. За испанския шампион Реал Мадрид също се твърди, че силно желае да привлече бившия играч на Молде и Залцбург това лято.

Райола пък вярва, че нито един спортен директор или треньор не би отказал възможността да подпише с Халанд, ако може да си го позволи.

„Очевидно е, че всички гледат на Ерлинг като на една от тези потенциални нови бъдещи звезди, защото е толкова трудно да правиш това, което той прави на неговата възраст“, каза Райола пред „BBC Sport“.

„Той ще бъде една от бъдещите звезди през следващото десетилетие, защото виждаме, че звезди като Ибрахимович, Роналдо и Меси вече са възраст, в която всички се питат: „Докога можем да им се радваме?“. Така че всички вече се оглеждат в новото поколение. Само максимум 10 клуба могат да си позволят да купят [Халанд] и да предоставят подобен проект, който бихте искали, след като сте били в Дортмунд ... и четири от тези клубове са в [Англия]“, продължи импресариото.

„Не мисля, че има спортен директор или треньор в света, който да каже „не се интересував“. Това е все едно да кажеш: „Има ли отбор от Формула 1, който не би се интересувал от Люис Хамилтън?“, завърши Райола.