Френският шампион Пари Сен Жермен не се очаква да привлече голмайстора на Тотнъм - Хари Кейн, през лятото, тъй като парижкият клуб има за цел драстично да намали разходите си, пише Evening Standard.

ПСЖ беше сред европейските клубове, глобени от УЕФА за нарушения на финансовия феърплей през септември миналата година и ще даде приоритет на намаляването на разходите и увеличаването на приходите си между двата сезона, за да избегне допълнителни санкции.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Шампионите от Лига 1 ще се освободят от огромни разходи, ако не подновят договора на Лионел Меси, за когото се смята, че получава около 40 милиона евро годишно, докато бъдещето на Неймар също остава несигурно.

В ПСЖ имат високо мнение за Кейн, с когото дори са провели разговори по-рано тази седмица, но дори и Неймар да последва Меси от изхода на „Парк де Пренс“, те едва ли ще могат да се насочат към привличането на големи имена и скъпи играчи като капитана на Англия. По-скоро в клуба ще се фокусират върху налагането на млади френски таланти.

Кейн има само още една година до края на договора си с Тотнъм и се очаква да напусне след края на кампанията, въпреки че „шпорите“ нямат интерес да продават своя талисман. Ако не се съгласи на нов контракт, 29-годишният нападател ще бъде свободен да преговаря с клубове отвъд океана през януари и може да напусне лондончани без пари в края на следващия сезон. Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен следят изкъсо ситуацията с Кейн.