Отборът на Манчестър Юнайтед не е успял да привлече нито една от приоритетните цели на мениджъра Оле Гунар Солскяер това лято. „Червените дяволи“ разочароваха феновете си това лято, след като успяха да привлекат само трима - Дони ван де Беек от Аякс, Алекс Телес от Порто и Единсон Кавани, който дойде като свободен агент, след като договорът му с ПСЖ изтече и не беше подновен.

Според „ESPN“ обаче, никой от тези играчи не е бил в списъка на Солскяер, който се е надявал да превърне отбора в претендент за титлата. Норвежецът бе поставил на първо място в листата си крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо, а след него бяха полузащитникът на Астън Вила Джак Грийлиш и централният защитник на РБ Лайпциг Даю Упамекано.

Юнайтед се опитваше да осигури подписа на Санчо през последните няколко месеца, но стигна до задънена улица, след като отказа да плати исканите от германския тим близо 120 милиона евро.

Джейдън Санчо

източник: Getty/Gulliver images

Междувременно Грийлиш подписа нов договор с Астън Вила, като вместо него Юнайтед взе за 40 милиона паунда на Ван де Беек, който обаче все още няма мач като титуляр за тима.

Джак Грийлиш

източник: Getty/Gulliver images

Привържениците трябваше да изчакат до последния ден от трансферния пазар, за да видят пристигането на Алекс Телес, който ще добави солидна алтернатива на левия бек, а Единсон Кавани, като доказан голмайстор на най-високо ниво, ще осигури подкрепа на Маркъс Рашфорд в атаката на тима.

Все пак „ESPN“ смята, че и тримата играчи, са били одобрени от Солскяер, макар да не са били изобщо в неговия списък с летни покупки.

Клубът обаче не успя да уреди партньор на Хари Магуайър в центъра на защита на тима, която страда от началото на сезона. Отборът вече е допуснал 11 гола през новата кавпания, шест от които дойдоха при унизителната загуба с 1:6 у дома от Тотнъм в неделя. Солскяер се надяваше да си осигури услугите Даю Упамекано, който обаче подписа нов договор с „биковете“.

Дайот Упамекано (РБ Лайпциг)  30 милиона евро

източник: Gulliver/GettyImages

Смята се, че Юнайтед са погледнали и към Усман Дембеле от Барселона като алтернатива на Санчо, но французинът реши да остане на „Камп Ноу“.