Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не крие, че иска да има в своя състав през следващия сезон Пол Погба.

Зизу призна, че футболните качества на неговия сънародник винаги са му били слабост.

„Много ми харесва Погба и това не е ново. Познавам го лично. Той е различен и носи това, което малко хора могат да направят, заради качествата, с които разполага. Той знае как да атакува и да се защитава“, каза Зидан преди няколко дни.

Зидан обича лидерските умения, които Погба демонстрира.

Зизу има съвсем различно виждание за полузащитника от начина, по който той е използван до този момент в Реал Мадрид.

Треньорът на Реал Мадрид е наясно със способността на Погба да обединява хората около себе си. Халфът умее да поддържа добра атмосфера в съблекалнята. Зидан е убеденм, че Погба ще пасне към ядрото от футболисти в „кралския“ клуб.

В същото време Зидан търси футболисти, които са мотивирани да печелят и да надскачат себе си. Погба е обсебен от спечелването на трофеи на клубно ниво и отдавна е наясно, че Реал Мадрид може да му даде това.

Най-голямото препятствие пред реализирането на трансфера на Пол Погба на „Сантиаго Бернабеу“ по всичко изглежда, че ще бъде Манчестър Юнайтед, който не планира да се разделя с френския национал. Напротив, проектът на „червените дяволи“ до голяма степен се базира именно на 26-годишния футболист.

Въпреки това, футболистът винаги е флиртувал с Реал Мадрид и завръщането на Зидан може да помогне на Погба, мечтата му да облече екипа на „кралете“ този път да стане реалност.