Барселона е напълно сериозен в желанието си да привлече полузащитника Пол Погба от Манчестър Юнайтед. Това заяви приближения до каталунците трансферен експерт Дънкан Касъл.

Снощи „блаугранас” отправиха оферта за 44,6 милиона паунда (50 милиона евро) в пакет със защитника Йери Мина и халфа Андре Гомеш. „Червените дяволи” категорично отхвърлиха подобен вариант.

Барса обаче изглежда решен да похарчи крупна сума, след като предполагаемата покупка на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид се сгромоляса заради желанието на нападателя да остане.

„Попитах моя контакт в Барселона как те възнамеряват да намерят парите за Погба”, сподели Касъл. „Оттам ми отговориха с: „Това е сериозно, клубът много го иска.”

„После добавиха, че в бюджета са залегнали 100 милиона евро за привличането на Гризман, а също и пари за обещаната му голяма заплата. Гризман се отказа в последния миг, така че тези финанси са налични. Те могат да бъдат пренасочени към сделка за Погба и случилата се вече изненадваща покупка на Артуро Видал от Байерн Мюнхен”, добави Касъл.

Още по темата:

Барса сложи оферта за Погба, Юнайтед веднага я отхвърли

Райола в Манчестър, за да форсира продажба на Погба

В Испания: Барса се разбра с Пол Погба