Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг получи сериозна финансова инжекция това лято за нови играчи, но най-вероятно няма да има възможност до подсили отбора си допълнително през януарския трансферен прозорец.

Нидерландецът привлече шестима нови играчи през лятото в лицето на Антони, Каземиро, Кристиан Ериксен, Тайрел Маласия, Лисандро Мартинес и Мартин Дубравка, който бе взет под наем, но футболният директор Джон Мъртоу обяви, че тази селекция е надхвърлила плана на клуба и през следващите прозорци не бива да се очаква същата активност.

„През лятото направихме значителни инвестиции по отношение на първия състав, привличайки петима титулярни играчи. Сред тях има баланс от опитни футболисти, които са национали на своите страни, както и един по-млад талант, който тепърва изгрява. Освен това необичайно голям брой играчи си тръгнаха. Това беше също толкова важна част от процеса по освежаване на състава след разочароващия минал сезон. Ще продължим да подкрепяме Ерик, за да сме сигурни, че разполага с играчи с правилното качество и характер, за да постигне успех, като същевременно гарантираме, че инвестициите ще останат в съответствие с нашия ангажимент за финансова устойчивост“, заяви Мъртоу.

„Като цяло, изпреварихме плановете за селекция, които предвидихме в началото на лятото, и не бива да се очаква същата активност в следващите трансферни прозорци. Както винаги, плановете ни са фокусирани около летния прозорец“, каза още Мъртоу.