Пол Погба ще напусне Манчестър Юнайтед като свободен агент това лято, като големите европейски клубове проявяват сериозен интерес да си осигурят услугите на френския полузащитник.

Според „Gazzetta dello Sport“, Ювентус се приближава все повече към подписа на Пол Погба. Световният шампион е решен да напусне Ман Юнайтед след изтичането на договора му това лято.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Изданието пише, че представителите на Юве ще се срещнат с агента и адвокат на Погба - Рафаела Пиментат, в агенцията на вече покойния Мино Райола, в понеделник по обяд. На срещата ще има разговори за потенциален трансфер на французина в Торино. Твърди се, че има възможност за  постигане на потенциално споразумение още днес.

Италианският клуб е подготвил тригодишен договор за 29-годишния халф. Преди да се присъедини към Ман Юнайтед през 2016 година, Погба изкара много силен период в Юве. Докато при „биаконерите“ има таван на заплатите от около 7 милиона евро на сезон, те биха могли да са готови да предложат на Погба до около 8 милиона евро на сезон.

При сегашните обстоятелства се смята, че играч от типа на французина ще бъде перфектен, за да повиши качество в халфовата линия на „старата госпожа“. Клубът обаче също така ще направи оценка и на състоянието на Погба, тъй като изглежда са притеснени за честите контузии на играча.

Съобщава се, че освен Ювентус, Пари Сен Жермен е другият силно заинтересован от Погба отбор.