Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес си е поставил лична цел да отмъкне звездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба под носа на Барселона, пишат медиите в Испания.

Почти цялото лято около 25-годишния световен шампион с Франция бе доста жежко, но не като температури, а заради нестихващите слухове, че халфът е пожелал да напусне Юнайтед. Не е тайна, че отношенията между него и мениджъра Жозе Моуриньо доста охладняха, макар и напоследък португалецът публично да хвали най-скъпата си покупка.

Дотук в първите два мача на Юнайтед през сезона – победа над Лестър у дома (2:1) и загуба от Брайтън навън (2:3) – Погба реализира два гола, и двата след изпълнение на дузпа. След успеха над „лисиците” обаче футболистът се изказа многозначително, че би отнесъл глоба, ако сподели пред медиите всичко, което му се иска.

Пол Погба

източник: Gulliver/Getty Images

Барселона до последно опита всичко, за да привлече Погба в редиците си. Каталунският гранд предложии 45 милиона паунда плюс двама играчи (Андре Гомеш и Йери Мина),но офертата бе отхвърлена. Тъй като трансферният прозорец за Висшата лига затвори по-рано тази година (9-и август), е ясно, че Юнайтед няма как да продаде Погба поне до януари, защоото не би бил в състояние да вземе заместник.

Със сигурност това не е отказало шампиона на Испания от неговите идеи, ала сега и Реал Мадрид изглежда готов да действа. Флорентино Перес иска да нанесе сериозен удар по амбициите на големия съперник, още повече, че през това лято продаде легендата Кристиано Роналдо в Ювентус за над 100 милиона евро, а същевременно не привлече звезда от световна класа.

Със сигурност обаче подобно начинание няма да излезе никак евтино. На Острова считат, че Юнайтед трябва да получи предложение от минимум 200 милиона паунда, за да се замисли сериозно над евентуална раздяла с Погба.

Още по темата:

Погба: Отношението ни към мача с Брайтън не бе правилно

Погба щеше да е аут, ако Фъргюсън бе начело

Агентът на Погба се разбесня срещу Скоулс в социалните мрежи

Погба взима гигантски бонус, ако остане в Юнайтед

Роналдо иска Погба в Юве, за да не отиде при Меси