Челси може да продължи с невероятните си харчове през януари, след като ще се опита да отмъкне под носа на Манчестър Юнайтед крайния защитник на Олимпик Лион Мало Густо. „Сините“ вече привлякоха шестима този месец, но мениджърът Греъм Потър все още се надява на поне още две нови попълнения, като се смята, че звездата на Лион е на радара на клуба.

Густо, който може да играе като десен бек или крило, изпъкна като потенциален резервен вариант за Потър, който беше принуден да използва Трево Чалоба като заместник на контузения Рийс Джеймс и търси да првлече играч на тази позиция, като Дензъл Дъмфрис от Интер и Педро Поро от Спортинг Лисабон също са сред набелязаните имена.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Френският тийнейджър е свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Нюкасъл, но L'Equipe твърди, че в Челси са готови да забързат преговорите, за да подпишат с Густо до края на този месец.

19-годишният футболист привлече интерес от цяла Европа, след като стана последният в дългата поредица от таланти, излезли от прочутата академия на Лион, която също така създаде имена като Карим Бензема, Александър Лаказет и Набил Фекир.

Густо се очертава като бъдеща звезда на отбора, след като спечели титулярно място в състава на Лоран Блан, записвайки 15 мача в Лига 1 този сезон. „Хлапетата“ обаче не са склонни да се разделят с младока през януари. Смята се, че от Лион все пак са обявили на Челси, че Густо може да бъде продаден за сумата от около 40 милиона евро.

До този момент Челси похарчи 180 милиона евро за Давид Датро Фофана, Беноа Бадиашил, Андрей Сантос, Жоао Феликс (наем), Михайло Мудрик и Нони Мадуеке.