След две лета на спекулации Джейдън Санчо официално е играч на Манчестър Юнайтед. Английският национал премина от Борусия Дортмунд на „Олд Трафорд“ срещу сумата от около 73 милиона британски лири. Той е сложил подписа си под петгодишен договор с опцията за допълнителни 12 месеца, съобщиха „червените дяволи“.

„Винаги ще съм благодарен на Дортмунд, че ми даде възможността да играя в първия отбор, въпреки че винаги знаех, че един ден ще се завърна в Англия. Шансът да се присъединя към Манчестър Юнайтед е сбъдната мечта и просто нямам търпение да играя във Висшата лига“, заяви Санчо пред сайта на клуба.

„Това е млад и вълнуващ отбор и знам, че заедно можем да се превърнем в нещо специално, което да донесе успеха, който феновете заслужават. Очаквам с нетърпение да работя с мениджъра и неговия треньорски екип за по-нататъшното си развитие“, допълни крилото.

21-годишният Санчо започна кариерата си в младежката формация на Уотфорд, преди да прекара две години в академията на Манчестър Сити. Той премина в Дортмунд през лятото на 2017 година, където регистрира 50 гола и 64 асистенции в 137 мача за първия отбор, помагайки на клуба да спечели Купата на Германия през изминалия сезон.